Kiraz Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kiraz Ziraat Odası > Haberler > Kestane Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları

Kestane Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları

İlçemizde 17.02.2016-18.02.2016 tarihlerinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile Kiraz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa olarak “Kestane Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları” konusunda 8 Köyü kapsayacak şekilde kurs düzenlenmiştir.

              Kursa katılan vatandaşlara kestane hastalıklarıyla mücadele çantası verilmesi ve kestane fidanı dağıtımı için 02.03.2016 Çarşamba günü Kiraz Belediye Düğün Salonunda toplanıldı.

                Toplantıya Kiraz Kaymakamı Mustafa AKGÜL,  İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin AYBAL, Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararları Şube Müdürü Tuncay CAN, Bayındır Orman İşletme Müdürü Hasan SARITAŞ, Kiraz Orman İşletme Şefi Durmuş İlker ŞAHİN, Kiraz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer ÖLMEZ, Kiraz Ziraat Odası Başkanı Gürkan OKKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Emre AKIN, Nüfus Müdürü Orhan TAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman YAZICI ve Tapu Müdüresi Belkıs KAFADAR katıldı.

          Toplantıda,  Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararları Şube Müdürü Tuncay CAN Kestane Hastalıkları ile Mücadele hakkında geniş çaplı bilgi sunumunda bulundu.

                İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin AYBAL da konunun önemiyle ilgili görüşlerini sundu.

                İlçe Kaymakamı Mustafa AKGÜL de katılımın daha fazla olmasını ve, kursa 8 köyün vatandaşının değil de daha fazla köyün vatandaşının katılmasını isterdim dedi. Bundan sonraki eğitimlerin daha fazla köyü kapsamasının sağlanmasını istedi. Kaymakam Mustafa AKGÜL Kursa katılanlara ve toplantıya gelenlere teşekkür etti.

              Toplantı sonunda Kirazlı vatandaşlara 3000 adet Kestane fidanı dağıtıldı.