Kiraz Ziraat Odası

Kiraz Ziraat Odası > Haberler > Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı

Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında hibe almaya hak kazanan 23 çiftçiden 1 'ine küçükbaş hayvanları teslim edildi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik" uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında İlçe Müdürlüğümüze 975 başvuru yapılmış, bunlardan 3 tanesi küçükbaş hayvancılık ve 20 tanesi büyükbaş damızlık hayvan projesi olmak üzere toplam 23 başvuru hibe almaya hak kazanmıştır.

29 Kasım 2016 tarihi Akşam saat 21:30 itibari ile İlçemiz Altınoluk Mahallesinden Mustafa GÜLMEZ’ e kıvırcık ırkı 38 dişi ve 2 erkek olmak üzere 40 baş koyun teslim edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü S. Zafer ÖLMEZ, Kiraz Ziraat Odası başkanı Gürkan OKKA, Altınoluk ve Suludere Mahalle Muhtarları hayvanların teslimi esnasında hazır bulundular.

Genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak olan kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik kalan 22 proje sahiplerine dağıtım programı çerçevesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan teslimatları devam edecektir.